Antalija

Antalija koja nudi mistiku prošlosti današnjem dobu, naziva se turskom rivijerom, jer je krase bogatstvo istorijskog nasleda i prirodne lepote. Antalija se nalazi u zapadnom delu mediteranske obale Turske. Antalija je zaista rajsko mesto u kome letnja sezona traje 8-9 meseci.

Kada dodete u ovaj biser takozvane Turske rivijere, primeticete da je podeljen na dva dela: jedan je savremeni, sa širokim ulicama i bulevarima, modernim stambenim i poslovnim zgradama, bogat sadrzajima nocnog zivota, dok je drugi deo stari grad, Kaleici, podignut oko stare luke, danas pretvoren u turisticko srce grada. U rimsko doba bio je opasan bedemima, a danas cete ovde naci uske poplocane ulice, stare turske kuce, dzamije, hanove i hamame, vecinom sacuvanog autenticnog izgleda kakav su imale u vreme izgradnje.

Lara-Kundu je nova oblast koja se nalazi najblize aerodromu. Cine je hoteli visoke kategorije izgradeni na poznatoj pešcanoj plazi dugoj 8km, koju karakteriše sitan pesak i kristalno cisto more. Sa druge strane grada nalazi se Konjalti plaza, koja prati liniju glavnog puta i koja mestimicno sadrzi kamenite delove.

Pogledajte i našu celokupnu ponudu za letovanje u Turskoj .