Egipat

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Egipat nisu samo piramide i kulturno istorijski spomenici, vec je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan nocni život, liksuzni hoteli i restorani, romanticna krstarenja Nilom kao i bogat kulturni život.
Zemlja veselih i srdacnih ljudi, dobre muzike, lepih pejzaža i pregršt mogucnosti za dobru avanturu.

Hurgada se nalazi na oko 5 sati vožnje (530 km) južno od Kaira. Najveca atrakcija je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m. Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea. Podvodni svet je izuzetno bogat tako da je Hurgada popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prelepim podvodnim svetom.
Naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more.
Podeljena je na tri dela: El Dahar – stari deo grada, Sakala – novi deo i El Kora – najmoderniji deo grada. U El Daharu se nalazi najveca pijaca, pošta, autobuskastanica, muzej, akvarijum i džamija.
Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”3171″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://love-travel.rs/hurgada/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”3172″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://love-travel.rs/sarm-el-seik/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]