Skopelos

Skopelos – ostrvo sa tirkiznim kristalno čistim morem i peščanim plažama cini biser Sporada. Na 67 km duge pešcane obale nalaze se mirne pešcane uvale sa borovom šumom i tako daju savršen prikaz mesta idealnog za odmor.

Zajedno sa Skijatosom, Alonisosom i Skirosom čini ostrvsku grupu Severni Sporadi. Na svega 96 kvadratnih kilometara prekrivenih borovom šumom, maslinjacima, palmama, vionogradima i drugim egzotičnim biljnim vrstama pronaći ćete letnji mir i pravi odmor.

Grad Skopelos je glavni grad ostrva po kome je i dobio ime (iako je u lokalnom stanovništvu poznat kao Hora (Chora) ili “mesto”).

ve kuće koje se grade, moraju da poštuju tradicionalni stil, koje pored prepoznatljive bele boje, moraju imati prozore i balkone od drveta. Ulice ovog preslatkog gradića uglavnom vode do dela grada poznatog kao Kastro-Zamak.

Ovaj zamak sagradio je Filip II Makedonski 340. godine p.n.e i od te građevine ostale su samo zidine. Sa ruševina Kastra (na vrhu brda) pravo je uživanje u veličanstvenom pogledu sa vidikovca.

Pogledajte i našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj .